Watch out!
Jordnötter är gott! (Och choklad)
Och varav jag råkade snubbla på detta gooooda recept på Jordnötskakor med choklad i. Super enkla att göra och testade även att använda mig av Glasskope-metoden för att mäta upp kakorna på plåten..Så smart!!!
Och varav jag råkade snubbla på detta gooooda recept på Jordnötskakor med choklad i. Super enkla att göra och testade även att använda mig av Glasskope-metoden för att mäta upp kakorna på plåten..Så smart!!!
30-35 kakor
- 3,5 dl havregryn
- 2 msk majsstärkelse
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 125 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 0,5 dl jordnötssmör
- 1 ägg
- 2 dl salta jordnötter (hela eller hackade, bestäm själv)
- 2,5 dl chocolate chips (eller 200g hackad mörk choklad)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
Vispa ihop rumsrepererat smör, strösocker och jordnötssmör.
Tillsätt ägget. Vispa vitt och fluffigt så att sockret hinner "smälta". Bara några minuter räcker!
Häll i de torra ingredienserna och blanda om. När kakdegen nästan blandats helt så tillsätter du nötterna och chockladen. Blanda om väl!
Fördela med glasskopan (eller 1-1,5 msk per kaka) på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna, mitten i ugnen ungefär 12-15 minuter beroende på ugn.
VOILÁ!
Mums så gott, riktigt spröda och helt perfekt med smakkombination choklad och jordnötter :)
Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
Vispa ihop rumsrepererat smör, strösocker och jordnötssmör.
Tillsätt ägget. Vispa vitt och fluffigt så att sockret hinner "smälta". Bara några minuter räcker!
Häll i de torra ingredienserna och blanda om. När kakdegen nästan blandats helt så tillsätter du nötterna och chockladen. Blanda om väl!
Fördela med glasskopan (eller 1-1,5 msk per kaka) på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna, mitten i ugnen ungefär 12-15 minuter beroende på ugn.
VOILÁ!
Mums så gott, riktigt spröda och helt perfekt med smakkombination choklad och jordnötter :)
/Cecilia
Kommentarer
Trackback