Whoopies

Då börjar vi med whoopiesarna! Så söta, så goda! Perfekt liten kaka för alla tillfällen! Nu vart inte mina vanilj så fina men vi hoppas era reser sig finare än mina :)

 
 
 
ca 20 stycken
 
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1/2 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl mjölk
Exempel på fyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör 
  • 1 dl florsocker (kan hända att man måste ta mer beroende på hur blöta bären är)
  • 12 krm vaniljpulver
  • 2 msk mosade hallon eller valfritt bär.
Exempel på fyllning:
  • 100 g philadelphiaost 
  • 1 dl nutella
  • 3 dl florsocker (kan hända att man måste ta mer)
  • 4 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175°.

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Dela upp smeten i 2 skålar. Tillsätt vaniljsocker respektive kakao. Blanda mjöl, bakpulver, salt och fördela i skålarna och rör om. Rör i mjölken, 1/4 dl i varje skål, men rör inte för mycket. Vill du bara göra en sorts whoopie, dubbla maksättningen i smeten och dubbla mängden i fyllningarna.

 

Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, jag tänkte stor som en femkrona. Tänk på att kakorna flyter ut under gräddning så lägg dem glest. Grädda i 8–10 minuter, strax under mitten i ugnen. Låt svalna.

 

Hallonfyllning: Rör ihop färskost, hallon, florsocker och vaniljpulver.

 

Chokladfyllning: Blanda philadelphiaosten och nutellan. Rör i florsocker, kakao och vaniljpulver. Lägg ihop kakorna med frostingen mellan.
 
 

Birthday

Fyllde år för några helger sedan och hade bakat å fixat maaaaaasssooooor till ett efterättsbord. Tar med lite recept här som ni kan ta del av. Tårtan kan jag lägga in receptet på framöver behöver anteckna lite mer om den. 
 
 
 
Regnbågstårtan in the making!
 

Min brors favorit kakor, snickerskakor!
 
 
Regnbågstårtan in action ;)
 
 
 
 
Choklad whoopie med nutella frosting :)
 

Mazariner (favorit bland alla)
 
 
 
Cupcakes i alla des former och smaker :)
Här ser vi choklad botten med dumle topping på.
 
 

Kladdkakemuffins recept!

 
 

Kladdkakemuffins ca 12 st:

2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 4 msk kakao
1 nypa flingsalt
2 dl grädde (om man vill, man kan servera med annat smaskigt med)

 

Värm ugnen till 175 °C
Rör ägg och socker tillsammans. Smält sedan smöret och ta det i ägg och socker blandningen. Blanda de torra ingredienserna i en skål på sidan av och sedan vänd i det i smeten. Blanda väldigt noga!

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten mellan formarna. Jag brukar fylla 2/3 ungefär och grädda i cirka 9-12 minuter. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, det stelnar lite när de svalnat.
Jag ställer in dem i kylen efter det har svalnat så att det stelnar till helt och tar fram lite före servering :) 
Just här spritsade jag i lite grädde och serverade på tallrik så man kunde äta med sked, blir lätt lite kletigt annars :)


Kladdkakemuffins ftw!

Igår taggades det förfullt med hockey VM Sverige-Finland ;))
Och senare Eurovision! Då tog jag även och fixade i ordning kladdkakemuffins att mumsa på till. Recept kommer senare :))
Pysslade även ihop en liten vimpel hihi. Finare att ha på tårta men de funkade att ha på två muffins med :) bild nedan.

Idag har vi bara tagit de lugnt och varit ute med jenkaren i finvädret :) tog en sväng på birsta och ikea, tog och köpte tårtfatet med kupa också :D så äntligen äger jag den!

/Cecilia


On my way home!

Är påväg mot Arlanda för att flyga hem till Sundsvall :) och imorgon är de dags för Eurovision! Äntligen, så som jag längtat att heja på Robin ;)
Så nu laddar jag upp med låten You fast med Outtrigger, lite rockigare version :) Kom ihåg att hålla tummarna för Sverige imorgon nu

Och dessutom hålla tummarna för Sverige i hockeyn ;)

/ Cecilia


If you could se me Now

Det är mysigt när man går mot jobbet och det har börjat blomma på träden i parken :) 

Just nu är det på tal att jag ska åka hemöver till Timrå, då båda grabbarna åker hemifrån i helgen så vill inte jag sitta och se Eurovision i min ensamhet, haha. 
I helgen gäller även lite bakning eftersom jag laddar inför dessertbordet på min/mammas/mormors- födelsedag :) fick också tips av mamma att fatet med kupa på Ikea är på family pris! :D 129:- nu. 
 
 
 
/Cecilia

Instagram

Eftersom jag uppdaterar mkt på Instagram om vad jag gör på dagarna. Så jag fått mkt förfrågningar på recept bland annat. Så därför tänkte jag uppdatera mer här på min blogg, lägga ut lite recept och berätta mer om vad som händer i mitt liv+ skriva av mig lite. Haha!

Så skärpning nu Cecilia! :)
 
Min instagram är förövrigt samma nick som här: cisieh (http://instagram.com/cisieh/)

/Cecilia

Bakar mig lycklig.

Ett vanligt uttryck som jag börja använda mig av. Haha! Min kusin fyllde nämligen 17 år och jag hade ingen aning om vad jag skulle ge honom mer än pengar. (Som är tråkigt och ge men roligt att få)

Jag kom iaf upp med idén att kunna baka lite cupcakes baserad på några av hans "favorit" godisar :) Jag gjorde basen på vanilj cupcakes och smaksatte med Dumle, Geisha och Hallon. Sedan gjorde jag frosting/fluff på Dumle, Fruktnappar och Lakrits. Jag börjar med att publicera Dumle Cupcakesen :)

 
Receptet ger ca 20-24st
 
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk äkta bourbon vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
  • 25 st dumle (22 stycken använde jag och 3 stycken åt jag upp, haha)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke, tillsätt sedan rumstempurerade smöret.
Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät.
Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. 
Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.
Fyll muffinsformar till max 2/3.
Grädda i ugnen i cirka 15-20min. (Beroende på ugn, jag använde varmluftsugn och hade dem inne i 17 minuter.)
 
Äkta bourbon vaniljpulver kan du hitta i välsorterade matbutiker. Jag köpte min på Ica Maxi.
 
 
 
 
Sedan har vi dumlefluffet som är super duper enkelt att göra.
  • 180gr dumle
  • 3 dl grädde
Använd helst en kastrull med lite tjockare botten när du ska värma upp grädden. Och du måste vara jätte noga med att grädden får inte börja koka! Utan den ska bara bli tillräckligt varm för att dumlen ska smälta. Jag brukar dela dumlen i mindre bitar och röra om så att inget fastnar i botten.
När dumlen sen har smält helt så häller du upp i valfri skål och ställer in i kylskåpet i minst 5h. Jag brukar ställa in den över natten. 
När den stått i kylen så är det bara ta ut den och vispa upp den till en mysig fluff som du kan spritsa Cupcakes med eller ha som ett lager på en tårta. 

Du kan även smaksätta detta fluff med vad du vill! Låt fantasin flöda :)


Här är resultatet av presenten!!! :)



/Cecilia

Våningsfat

Jag ska ha kalas om några helger eftersom jag, mamma och mormor fyller år ungefär vid samma helg. Så fick jag lite smått panik över hur jag ska lyckas fixa ett våningsfat i någorlunda storlek till någorlunda bra pris. Jag googlade runt lite och hittade det perfekta våningsfatet gjort på LP skivor. Jag spånade på idéer kring hur man ska kunna bygga ihop det och drog genast iväg för att leta matieral. Jag lyckades hitta ett väldigt roligt fat som jag valde att ha som fot på fatet. Sedan tog jag skivor i temat svartetikett(och musik man iaf kände igen)
Valde att köra lite hardcore style med gängad stång, brickor och muttrar. Här är en början på detta och tänkte snart lägga upp en final bild på mitt projekt, har nämligen inte fixat "knoppen" längst upp än. :)

 
Nu råkade jag just hålla till i min brors garage hemma i Timrå för att montera ihop det, och där är det obligatoriskt att dricka öl samtidigt (tyvärr, haha)

Så jag tog alltså en 

  • LP skiva 12" 
  • Stenkaka 10" (78-varvare, den tjockare skivan som går sönder när man tappar den)
  • EP skiva 7"
  • Gängad stång storlek M6
  • Brickor 
  • Muttrar
  • Knoppen som jag fortfarande letar efter att ha på "toppen"
  • Och den fina foten jag hittade på Myrorna! (bild kommer)
Så allt jag gjorde var att fixa foten, (målade den svart och borrade ett hål i den)
Satte igenom gängade stången och en mutter+bricka på undersida och bricka+mutter på ovansidan sen drog åt så att de satt fast. 
LP skivan som botten, sprayade även brickan svart för att få bort de mesta av "metall" känslan. Sedan en mutter och drog åt.
Efter det mätte jag rätt höjd för nästa "våning" och snurrade på en mutter+bricka till. Även denna bricka fick bli svartsprayad. Fixade höjden som jag ville ha och tog bricka+mutter och drog åt.
Sedan mätte jag till sista våningen och gjorde precis som innan. 
Det sista steget är egentligen att kapa till stången plus fixa en knopp/handtag att ha överst :) Sedan är det klart!
 
 
(BILD KOMMER) 
Sorry!

/Cecilia

Kladdig kladdkaka!

Hade mamma på besök så passade på att göra en snabb kladdkaka.
 
Fick en förfrågan av en vän om recept på instagram. Den är verkligen super enkel och förfääärligt god. Vi åt med färska bär köpta på Hötorget :)

Räcker till 1 vanlig springform(eller valfri form)
 
  • 100 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen. 
Rör sedan i socker och ett ägg i taget, blanda om väl!
Rör ner övriga ingredienser så allt blir väl blandat.
Häll smeten i smord och bröad form (jag använde mig av kakao istället för ströbröd, det är ju faktiskt en chokladkaka vi gör)
Grädda sedan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter. När kakan är klar så rekommenderar jag att den får stå lite, den blir mycket godare då!
Servera gärna med färska bär och lite grädde. :)
 
/Cecilia
 

Sten-pyssel

Haha, jag är ju så himla pysslig av mig vissa stunder alltså. Tycker det va så tråkigt utanför min dörr så jag kom upp med idén att måla lite stenar, ska även ställa dit en ljuslykta som man kan tända på kvällen! :) Lite favorit motiv tog jag allt men man kan måla vad som helst egentligen! :)
 




 
Gjorde även en större sten åt min mamma som hon tänkt ha som en dörrstopp. Med ett peace-tecken såklart :)
 
/Cecilia

Nitar

Hittade ett as coolt skal till min iPhone :D Har länge vela gjort ett eget men inte hittat nitar som passar att limma fast. Så nu tog jag en genväg och köpte mig ett via Tradera! :) 75 kronor inkl. frakt betalade jag!
Har även införskaffat mig en dammplugg till hörlursuttaget. Givetvis med ett kors på ;) Det finns hos Glitter.
 
 
 
/Cecilia

Watch out!

Jordnötter är gott! (Och choklad)

Och varav jag råkade snubbla på detta gooooda recept på Jordnötskakor med choklad i. Super enkla att göra och testade även att använda mig av Glasskope-metoden för att mäta upp kakorna på plåten..Så smart!!! 


 
30-35 kakor
  • 3,5 dl havregryn 
  • 2 msk majsstärkelse 
  • 0,5 tsk bakpulver 
  • 0,5 tsk bikarbonat 
  • 125 g smör, rumstempererat 
  • 2 dl strösocker 
  • 0,5 dl jordnötssmör 
  • 1 ägg 
  • 2 dl salta jordnötter (hela eller hackade, bestäm själv)
  • 2,5 dl chocolate chips (eller 200g hackad mörk choklad)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
Vispa ihop rumsrepererat smör, strösocker och jordnötssmör.
Tillsätt ägget. Vispa vitt och fluffigt så att sockret hinner "smälta". Bara några minuter räcker!
Häll i de torra ingredienserna och blanda om. När kakdegen nästan blandats helt så tillsätter du nötterna och chockladen. Blanda om väl!
Fördela med glasskopan (eller 1-1,5 msk per kaka) på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna, mitten i ugnen ungefär 12-15 minuter beroende på ugn. 

VOILÁ! 
Mums så gott, riktigt spröda och helt perfekt med smakkombination choklad och jordnötter :)
 
 

 
 
/Cecilia
 
 

RSS 2.0