Kladdkakemuffins recept!
Kladdkakemuffins ca 12 st:
2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 4 msk kakao
1 nypa flingsalt
2 dl grädde (om man vill, man kan servera med annat smaskigt med)
Värm ugnen till 175 °C
Rör ägg och socker tillsammans. Smält sedan smöret och ta det i ägg och socker blandningen. Blanda de torra ingredienserna i en skål på sidan av och sedan vänd i det i smeten. Blanda väldigt noga!
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten mellan formarna. Jag brukar fylla 2/3 ungefär och grädda i cirka 9-12 minuter. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, det stelnar lite när de svalnat.
Jag ställer in dem i kylen efter det har svalnat så att det stelnar till helt och tar fram lite före servering :)
Just här spritsade jag i lite grädde och serverade på tallrik så man kunde äta med sked, blir lätt lite kletigt annars :)