Citron cheesecake med passions täcke

Bjuder även er på en super god cheesecake med citron smak som avslutas med ett passionfrukts täcke gjort på vatten, socker och gelatinblad. Namnam!!

Gjorde denna till fika på jobbet och det vart en super hit :)
 
 
Ingredienser:

Digestivebotten:

  • 12 st digestivekex
  • 50 g smör

Ostsmeten:

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 400 g färskost (Jag tog 200gr lätt och 200gr vanlig philadelphia)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st citron, lite rivet skal och saft (Jag använde mig utav lime denna gång, funkade också super!)

Garnering:

  • 1 st gelatinblad
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 2 st passsionsfrukter (Byt gärna ut till andra smaker! Antingen hela bitar eller saften av den frukt du önskar)

 

1. Krossa kexen så de är smulor kvar. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant. Ställ sedan i kylen tills den stelnat. 
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen i 2 bunkar. Blanda äggulor, creme fraiche, färskost, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. 
3. Värm sedan citronsaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i citronsaften. Låt svalna något och häll försiktigt ner i ostsmeten under omrörning. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen med digestivebotten i och släta till ytan. Ställ i kylen och låt stelna i minst 1 timme.
4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktskärnorna i kastrullen och låt svalna något. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen och låt gelén stelna. minst i 1 timme. 
5. Lossa kakan från formen, eventuellt med hjälp av en kniv. Man märker om kakan har fastnat på väggarna i formen.
VOILÁ! En så superfin cheesecake som man nästan kan tro är inhandlad hos ett konditori ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0