Whoopies

Då börjar vi med whoopiesarna! Så söta, så goda! Perfekt liten kaka för alla tillfällen! Nu vart inte mina vanilj så fina men vi hoppas era reser sig finare än mina :)

 
 
 
ca 20 stycken
 
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1/2 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl mjölk
Exempel på fyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör 
  • 1 dl florsocker (kan hända att man måste ta mer beroende på hur blöta bären är)
  • 12 krm vaniljpulver
  • 2 msk mosade hallon eller valfritt bär.
Exempel på fyllning:
  • 100 g philadelphiaost 
  • 1 dl nutella
  • 3 dl florsocker (kan hända att man måste ta mer)
  • 4 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175°.

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Dela upp smeten i 2 skålar. Tillsätt vaniljsocker respektive kakao. Blanda mjöl, bakpulver, salt och fördela i skålarna och rör om. Rör i mjölken, 1/4 dl i varje skål, men rör inte för mycket. Vill du bara göra en sorts whoopie, dubbla maksättningen i smeten och dubbla mängden i fyllningarna.

 

Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, jag tänkte stor som en femkrona. Tänk på att kakorna flyter ut under gräddning så lägg dem glest. Grädda i 8–10 minuter, strax under mitten i ugnen. Låt svalna.

 

Hallonfyllning: Rör ihop färskost, hallon, florsocker och vaniljpulver.

 

Chokladfyllning: Blanda philadelphiaosten och nutellan. Rör i florsocker, kakao och vaniljpulver. Lägg ihop kakorna med frostingen mellan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0