Onsdags cheesecake

Igår tog jag och Annika och svängde ihop en super enkel cheesecake till onsdagsfikat på jobbet ;) Här är resultatet och även receptet :)
 
 

Digestivebotten:

  • 12 digestivekex 
  • ungefär 100 g smält smör

Cheesefyllningen:

  • 400 g philadelphiaost
  • 3 dl gräddfil
  • 1 citron (rivet skal och saft)
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 5 gelatinblad
  • 1/2 dl vatten
  • ev. Bär till garnering (Blåbär, Hallon, Jordgubbar)

Digestivebotten:
Krossa digestivekex, jag gjorde det i en plastpåse, man kan även kavla på påsen eller så mixar man dem bara ;) Smält smör och blanda det i krossade digestivekexen. Tryck ut i en smord form med löstagbara kanter. (I detta fall använde vi engångsformar i aluminium. funkade utmärkt att skära bort kanten) Ställ i kylen för att stelna. Jag hade den nog inne i kylen kring 30 minuter, bara dubbelkolla så den har stelnat helt :)

Cheesefyllningen:
Lägg de fem gelatinbladen i kallt vatten, ungefär 5 minuter. Krama ur dem och smält dem på svag värme i 0,5 dl vatten och sedan låt svalna.
Kör osten, gräddfilen, florsockret, citronskalet, citronsaften och gelatinet i en mixer (eller så med en elvisp) till en jämn smet. Häll smeten över kakbottnen, ställ in i kylen och låt stelna minst en timme, helst iaf 3-4 timmar så den står till sig helt. Kanske till och med över natten om det går för sig ;)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0