Kladdkaka à la tårta

Älsklingen funderade på tårta till hans födelsedag och upprepade, Kladdkaka, Kladdkaka, Kladdkaka.

Så jag funderade på en variant och sökte upp en hyfsat enkel men fasligt god Kladdkake-tårta :)
 
 
 

Ingredienser

Kladdkakan:

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • en nypa salt
Gräddfyllningen:
  • 3 dl grädde
  • knappt ½ dl socker
  • 1 paket färskost (Philadelphia)
  • 2 st Marabou daim på 200 gram styck (Sån choklad med daimkross i)
Garnering:
  • Jag smälte ner 100 gram ljuschoklad och 100 gram mörkchoklad.
  • Valfria bär, vi använde jordgubbar :)

1. Värm upp ugnen till 200 grader.
2. Smält smör, ta i grovt hackad choklad i det smälta smöret, rör om i stort sätt hela tiden och sedan låt svalna lite.
3. Vispa ägg och socker för hand lite lätt och rör ner med chokladsmeten.
4. Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör tills den är jämn.
5. Smörj (bröa eller kokosa) en rund springform, (med avtagbara kanter) häll i smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 14-16 minuter. Den ska vara fast men ändå kladdig. Låt sedan svalna.
7. Vispa grädden tillsammans med sockret till det blir relativt hårt. Ha sedan i färskosten och vispa ner tills det blir jämnt.
8. Hacka chokladen (marabou daim i det här fallet) och vänd försiktigt ner det i gräddblandningen.
9. Dela på kladdkakan och ha i fyllningen. Lägg på själva locket på kakan. Smält sedan chokladen och fördela den jämnt över kakan (låt gärna det rinna lite över kanten, ju mer kletigt ju godare tycker man att de ser ut)
10. Garnera sedan kakan med era valfria bär innan chokladen har stelnat helt.

MUMS!!!!!


De som smakade den hos mig ikväll gav den högsta betyg. Alla tog sig en redig bit fast den var väldigt mättande. För choklad-älskaren är detta ett måste :) Inte alls så svår att baka och tog inte så värst lång tid.

Lycka till för er som bakar denna kaka :)

/Cecilia

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0